Bas Birker

Bas Birker is geboren in het ballefruttersgat Goirle, ten zuiden van Tilburg. Goirle heeft veel beschermd natuurschoon, maar is vooral bekend van de kraamkliniek waar iedereen van Tilburg geboren is. Zo ook Bas Birker in 1979. Hij ging in Tilburg naar school en als voorbeeldige Nederlander runde hij er daarna jarenlang een gerenommeerde coffeeshop.

In 2000 begon hij met comedy, vooral als mc (presentator). Hij zou in de jaren erna meer dan 2500 shows spelen in Nederland en België, als mc en comedian. Als Brabander voelde hij zich soms meer verwant met de Vlaamse comedians die hij ontmoette en werd hij hoe langer hoe meer aangetrokken tot de zuidelijke comedyscene. In 2010 kwam hij dan definitief in Antwerpen wonen.

Na jaren optreden in comedy line-ups speelde Bas in 2013 zijn eerste zaalshow 'Op Weg', in België en Nederland. Deze show werd uitgezonden op Canvas en Eén. Voor zijn volgende show 'Sowieso' werkte hij samen met Wim Helsen als Coach. Deze show werd in 2016 opgenomen in het Sportpaleis

In 2018 en 2019 speelde Bas zijn derde soloshow 'Je Moeder' en tegelijkertijd maakte hij in mei en juni in de 40 dagen voor zijn 40e verjaardag nog een eenmalige show, '404040', die integraal te bekijken is op Youtube.

In 2020 trekt Bas voor eenn keer terug naar Nederland met zijn theatershow 'Belg', waarin hij aan het vaderland rapporteert over zijn Belgische avonturen. Ook is bas reeds vijf seizoenen de vaste gast in het programma 'De Weekwatchers' op Radio 2.

Fotos

basbirker1 basbirker2 basbirker3
basbirker1
basbirker2
basbirker3

Videos